Zonnepanelen

Zonnepanelen voor campers, boten en tuinhuisjes zijn beschikbaar in zowel 12V als 24V configuraties. Deze panelen zetten zonlicht om in elektriciteit, waardoor u helemaal of deels off-grid kunt zijn met uw camper, boot of tuinhuis.Overweeg het vermogen van het paneel en de energiebehoefte van je toepassing bij het kiezen van het juiste zonnepaneel. Afmetingen van uw dak is de eerste informatie die u moet verkrijgen, aan de hand daarvan kunnen we u adviseren in welk type en afmetingen zonnepanelen voor u interessant zijn. Al onze panelen zijn voorzien van plusminus 50cm kabel met mc4 connectors.

De keuze tussen flexibele en glazen zonnepanelen hangt af van de specifieke behoeften van de toepassing. Flexibele zonnepanelen zijn lichtgewicht en buigbaar, waardoor ze geschikt zijn voor gebogen oppervlakken, zoals campers, vrachtwagens en boten. Ze zijn handig als mobiliteit en flexibiliteit belangrijk zijn. Heeft uw camperdak ribbels (opstaande randen) dan is een flexibel zonnepaneel niet mogelijk.

Glaspanelen zijn robuuster en hebben over het algemeen een langere levensduur. Ze worden vaak gebruikt in vaste installaties, zoals op het dak van een huis of tuinhuis. Ze bieden meer structurele stevigheid en zijn minder gevoelig voor beschadigingen. Heeft u geen last van overgewicht van uw camper dan zijn onze glazen zonnepanelen een mooie toevoeging, wij leveren alle materialen als kabels, stekkers, kit, montagesets etc uit voorraad. Indien gewenst stellen we een van A tot Z set voor u samen zodat u zorgeloos uw zonnepaneel zelf kunt installeren.

Zie voor onze zonnepanelen deze link. https://hetgoedkoopste.nl/solarset-zonpaneel

Overweeg de mobiliteit, duurzaamheid en installatieomstandigheden bij het kiezen tussen flexibele en glazen zonnepanelen.

De keuze van de juiste laadregelaar:

Een PWM (Pulse Width Modulation) en een MPPT (Maximum Power Point Tracking) regelaar zijn beide soorten laadregelaars voor zonnepanelen in off-grid systemen.

Een PWM-regelaar regelt de laadstroom door de pulsbreedte van het laadsignaal aan te passen. Het is eenvoudiger en kosteneffectiever, maar minder efficiënt dan MPPT. PWM is geschikt voor kleinere systemen met beperkte variabiliteit in zonlicht.

Een MPPT-regelaar optimaliseert de energieoverdracht van de zonnepanelen naar de accu door continu het werkingspunt (Maximum Power Point) te zoeken. Dit resulteert in een efficiëntere energieopbrengst, vooral in situaties met variabel zonlicht. MPPT-regelaars zijn vaak de betere keuze voor grotere systemen of wanneer er sprake is van schommelingen in de lichtintensiteit

Wij adviseren om in alle gevallen te kiezen voor een mppt regelaar, er komt simpelweg meer rendement uit uw daglichtpaneel met dit type regelaar. Wij hebben deze in verschillende capaciteiten op voorraad. Wilt u in de toekomst uw zonnepanelen set nog uitbreiden? Kies dan nu voor een mppt laadregelaar met meer capaciteit!

Klik deze link voor onze laadregelaars! https://hetgoedkoopste.nl/solarset-zonpaneel/laadstroomregelaars